Untitled

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Brede buurtbijeenkomst – Integraal Burgwallen Overleg – 10 juli 2019

10/jul/2019 om 20:00 - 22:00

In december 2018 zijn door de gemeente korte termijn-maatregelen voor het Wallengebied afgekondigd, waaronder de extra inzet van handhavers, het direct innen van boetes, meer hosts en het zichtbaar maken van het alcoholverbod en andere gebiedsregels. Hier zijn de afgelopen tijd nieuwe maatregelen en voornemens bijgekomen, zoals de nieuwe regels voor wonen en rondleidingen en een maximum aan het aantal personen op een bootje. De gemeente is ook gestart met het opstellen van een toekomstvisie voor de binnenstad. Maar ook buiten de gemeente om, gebeurt er van alles in de buurt. Zo blijven voorzieningen van eigenaar veranderen en gaan initiatieven die de buurt in een positief daglicht stellen door (zoals We Live Here, Red Light Jazz en het keurmerk ‘De Goede Zaak Amsterdam’).

Hoe worden deze maatregelen ervaren en gemonitord? Wat werkt en wat (nog) niet)? Hoe wordt een brug geslagen tussen korte termijn en een structurele aanpak?  En hoe staan de maatregelen van de gemeente in verhouding tot wat er nog meer in de buurt gebeurt?

Deze vragen staan centraal tijdens de brede buurtbijeenkomst van het IBO op woensdag 10 juli 2019, vanaf 20.00 uur in VOX-POP (Binnengasthuisstraat 9, begane grond). Genodigd zijn bewoners, ondernemers, stadsdeel/gemeente, politie en andere organisaties in de buurt.

 

Opzet van de avond

i.  Plenaire opening
Gestart wordt met een overzicht van maatregelen in ontwikkelingen de buurt, zoals afgekondigd en in gang gezet. Aan de hand van drie interviews/statements – van een bewoner, ondernemer en de voorzitter van het DB Stadsdeel Centrum – bespreken we met elkaar hoe de buurt er voor staat. Zien en ervaren we dat maatregelen werken? Geven we de juiste prioriteit? En hebben wij met elkaar hetzelfde eindbeeld voor ogen?

ii.  Verder in gesprek
Via de opstelling van een informatiemarkt kan er verder in gesprek gegaan worden over specifieke onderwerpen, dit zijn:

  • Buurtschouw/beheer: Edwin Schölvinck (bewoner)
  • Openbare orde en veiligheid: Ton van Kesteren (politie)
  • Korte termijn aanpak en voorstellen openbare ruimte op de Wallen: Joris Bokhove en Randy Bloeme (gemeente en DSP)
  • Langere termijnaanpak binnenstad en scenario’s raamprostitutie: Michiel Thunnissen (gemeente)
  • Samenwerking culture instellingen: Jacqueline Grandjean (Oude Kerk, namens Ons Lieve Heer op Solder en De Waag)
  • Ontwikkeling Universiteitskwartier: Giso Lommers (gemeente)

iii.  Plenaire afronding
Met elkaar sluiten we de avond af, onder meer met een voorstel hoe de verschillende overleggen op de Wallen efficiënter en effectiever kunnen worden georganiseerd.

 

Verslag

Download hieronder het (concept)verslag van het IBO van 10 juli 2019.

Gegevens

Datum:
10/jul/2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

VOX-POP
Binnengasthuisstraat 9 (begane grond)
Amsterdam, Nederland