Innovatieve app verbetert Amsterdamse Wallen dankzij audiotour met 22 experts

AmsterdamRedLightDistrictTour.com heeft een nieuwe app ontwikkelt waarmee men zelfstandig, voordelig en op elk gewenst moment van de dag een rondleiding kan krijgen over de Wallen. Het betreft een unieke audiotour, waarbij de luisteraar wordt begeleid door een lokale gids die hem of haar introduceert met 22 experts. Te horen zijn Martine & Louise Fokkens (de ouwe hoeren), een politieagent, historicus Russell Shorto, drugsconsulent August de Loor, een Roemeense raamprostituee, eigenaar van de FEBO, Mariska Majoor, een stadsarcheoloog, socioloog Herman Vuijsje, de oprichter van de eerste condoomzaak ter wereld, eigenaar van Casa Rosso, Dr. Kate Lister, een mannelijke escort, architectuurhistoricus Walther Schoonenberg, eigenares van Cafe ’t Mandje, het Leger des Heils en nog vele anderen.

Deze nieuwe Wallen-app is voorzien van GPS, waarmee de gebruiker gemakkelijk en kosteloos (zonder data-verbruik) de buurt kan verkennen. De audiotour begint bij de Schreierstoren, vervolgt zich over de oudste straten van Amsterdam en na 31 stops eindigt het op de Zeedijk. Met deze app hoort de luisteraar de interessante verhalen van de mensen die daar veel verstand van hebben. Het gaat over alle onderwerpen die direct of indirect verbonden zijn met de Wallen, de Nederlandse cultuur en Amsterdamse geschiedenis.

Deze app biedt een innovatieve oplossing voor de vermindering van het aantal groepen en verbetert de doorstroom van mensen op de Wallen. Verder wordt het geluid afgespeeld via een headset, dus geen geluidsoverlast. De audiotour kan op elk moment gepauzeerd en herstart worden. Met deze unieke, educatieve en leuke app kan de gebruiker zelf bepalen wanneer hij of zij de Wallen wil verkennen. Voor slechts een paar euro heb je altijd alle beste Wallen-experts in je broekzak.

Op 26 juni 2018 gaf de directeur van Amsterdam Red Light District Tour een presentatie over de nieuwe app tijdens het Integraal Burgwallen Overleg. Tijdens de presentatie vertelde hij meer over de organisatie, het ontstaan van het idee, de 22 experts en hoe de innovatieve app gunstig effect kan hebben op de Amsterdamse Wallen. De aanwezigen waren erg enthousiast over de slimme aanpak van de vermindering van het aantal groepen, verbeteren van de doorstroom en het reduceren van geluidsoverlast. Daarnaast vonden ze het erg leuk dat er zo veel mensen uit buurt als expert in de app zijn opgenomen.

Meer info: http://www.amsterdamredlightdistricttour.com/news/amsterdam-audio-tours-app/

Voor Apple-gebruikers: https://itunes.apple.com/nl/app/amsterdam-audio-tours/id1378750023
Voor Android-gebruikers: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mytoursapp.android.app1168